Iittalan musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun 18.-20. päivä. Juhlien kaikki konsertit toteutetaan yleisötapahtumana sallittujen koronarajoitusten rajoissa ja pandemian tilannetta koko ajan seuraten. Tämän lisäksi kaikki konsertit myös striimataan. Näin varmistamme muuttuvassa pandemiatilanteessa juhlien toteutumisen muodossa tai toisessa.

Ohjelma

18.6.2021 klo. 19.00 Wilhelm Stenhammar 150 vuotta

Martin Malmgren, Sebastian Silen, Odysseus-kvartetti

Iittalan yhtenäiskoulu, Hollaajantie 2, 14500 Iittala

Streamlippu 15€,  Lippu 22 €

Juhlimme tänä vuonna Wilhelm Stenhammarin (1871-1927), merkittävän ruotsalaisen säveltäjän 150-v juhlavuotta. Stenhammar oli taitava pianisti, jonka tuotanto ulottuu näyttämömusiikista, sinfonioiden, konserttojen ja kamarimusiikin kautta pianoteoksiin ja lauluihin. Varhainen esikuva tuntui olevan nuorelle Stenhammarille saksalaiset aikalaiset Brahms Bruckner ja Wagner, mutta säveltäjä onnistui yleis,- ja kansallisromanttisen tyylin puitteissa luomaan oman persoonallisen musiikillisen maailmansa, jolle on luonteenomaista vankka musiikillinen ammattitaito ja mestaruus. Sibeliuksen toisen sinfonian kuuleminen oli käänteentekevä elämys Stenhammarille, ja säveltäjien välille syntyi sekä lämmin henkilökohtainen ystävyys että syvä ammatillinen sympatia. Iittalassa kuulemme valikoiman Stenhammarin kamari,- ja pianomusiikkia, mm. Stenhammarin Sibeliukselle omistetun jousikvarteton Nr.4, viulusonaatin, varhaisen pianokvarteton sekä soolopianoteoksia.

19.6.2021 klo. 11 & 15.00 Miniooppera Carmen

sopraano Johanna Isokoski, baritoni Jussi Vänttinen, huilisti Martta Jämsä ja kitaristi Otto Kentala

Iittalan kylätalo, Hollaajantie 3, 14500 Hämeenlinna

Streamlippu 6 €, Lippu 10€

Miniooppera Carmen oli alun perin suunniteltu toteutettavaksi kesällä 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi esityksiä päätettiin siirtää. Miniooppera Carmenin käsikirjoituksen, suomennoksen, musiikin sovituksen ja ohjauksen alkuperäisen Georges Bizet’n oopperan pohjalta on luonut entinen Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto. Lavastuksen ja pukujen suunnittelu on Anna Kontekin käsialaa ja tanssit on valmentanut Teemu Tainio. Esityksessä kuullaan sopraano- ja baritonisolistia huilun ja kitaran säestämänä. Ensi-ilta teokselle on ollut Suomen Kansallisoopperassa 2.9.2019. Sekä lapsille että aikuisille sopivassa minioopperassa Carmenin tarina kerrotaan puolessa tunnissa. Mukana ovat maailman suosituimman oopperan tarttuvat melodiat ja sytyttävät espanjalaisrytmit.

20.6.2021 klo. 18.00 Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu

J.S.Bach, I.Hannikainen, Messiaen, Nikkanen.

sopraano Riitta Muikku-Piirainen, pianisti Tuomas Nikkanen

Iittalan yhtenäiskoulu, Hollaajantie 2, 14500 Iittala

Streamlippu 15 €, Lippu 22€

Koronavuosi on koetellut ihmiskuntaa. Vuoden 2021 päätöskonsertti on toisinto 10.6. pitämästämme striimatusta kirkkokonsertista Hämeenlinnan kirkosta. Halusimme tuoda keskelle koettelemuksen aikaa evankeliumin sanoman ja jakaa sen viestin iankaikkisesta toivosta ja tulevaisuudesta.

Konsertissa kuljetaan Johann Sebastian Bachin musiikin kautta, jossa vuorottelevat aariat ja hengelliset laulut Das wohltemperierte klavier-kokoelmien preludien ja fuugien kanssa, Ilmari Hannikaisen perin harvoin kuultujen hengellisten laulujen pariin, ja niistä ranskalaisen Olivier Messiaenin loisteliaaseen piano-ilotulitukseen, päätyen lopulta Tuomas Nikkasen säveltämään hengelliseen lauluun, Elämän vesi.

Juhlia mukana tukemassa MES, TAIKE, Hämeenlinnan kaupunki ja Osuuskauppa Hämeenmaa.