Hämeenlinna nimitettiin Suomen lastenmusiikkipääkaupungiksi syksyllä 2019, siksi myös musiikkijuhlamme näyttäytyy tänä vuonna lapsi- ja nuorisoteemaisena. Yksi konserteista on ansioituneen suomenruotsalaisen pedagogin ja muusikon, viulisti-laulaja-kapellimestari Johanna Almarkin koko perheen konsertti yhteistyössä Iittalan naivistien kanssa. Kansallisoopperan tuotanto ja nuorena kuolleen Heikki Suolahden 100 vuotta sitten tapahtunutta syntymää juhlistava konsertti, joka toteutetaan yksinomaan nuorten muusikoiden toimesta, ovat muita kesän 2020 ohjelman tapahtumia, joita ei kannata missata!

Heikki Suolahti oli vain 16-vuotias kuollessaan, mutta hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa herätti mm.Jean Sibeliuksen huomion. Konserttiiin on koottu Suolahden lauluja, pianokappaleita, teoksia viululle ja pianolle sekä muuta kamarimusiikkia. Suolahden lauluja konsertissa esittää sopraano Sadelilja Larimo ja pianisti Kiia Nordlund, konsertin viulisti on Albert Sahlström ja pianistina kuullaan Niilo Ruotsalaa. Suolahden Jousikvarteton nr.3 esittää Soma Quartet. Konsertin muusikoiksi on tarkoituksella valittu alle 20-vuotiaita nuoria, saman ikäisiä musiikoita kuin Suolahti oli kuollessaan.

Musiikkijuhlien ohjelmassa on myös paikallisten muusikoiden, mezzosopraano Hanna Vainionpään ja pianisti Elina Vikmanin Sibeliuksen laulujen levynjulkistamiskonsertti sekä amerikkalais-meksikolaisen sopraano Beatriz Maciaksen ja allekirjoittaneen Zarzuelasta, eli espanjalaisesta oopperasta ja yksinlauluista sekä Granadosin pianoteoksista koostuva konsertti.

Tervetuloa näihin hiukaiseviin elämyksiin ja pysykää terveinä!

Tuomas Nikkanen,
Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja

Ohjelma

To 6.8. klo 19.00 Heikki Suolahti 100 vuotta. Teemakonsertti 16-vuotiaana menehtyneen säveltäjälupauksen muistoksi. Sadelilja Larimo, sopraano ja Kiia Nordlund, piano, Albert Sahlström, viulu ja Niilo Ruotsala, piano, Soma Quartet. Iittalan koulukeskus. Liput 20€, lapset ja nuoret 10 €.
Pe 7.8. klo 19.00 Zarzuela! Espanjalaista oopperaa ja pianomusiikkia. Beatriz Macias, sopraano, Tuomas Nikkanen, piano. Iittalan koulukeskus. Liput 24€.
La 8.8. klo 15.00 Vesipisaroita- koko perheen konsertti. Sibelius, Purcell, Vivaldi. Iittalan koulukeskus. Johanna Almark, laulu ja viulu, Matti Lindholm, alttoviulu ja laulu, Elina Susiluoto, sello ja laulu. Liput 8 €.

Su 9.8. klo 15.00 Suvinen saari- Suomalaisen laulun vuodenajat. Hanna Vainionpää, mezzosopraano ja Elina Vikman, piano. Levynjulkistuskonsertti. Iittalan koulukeskus. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 e.

Kolme esitystä peruuntuu:

La 13.6. klo 18.30 Tango del Norte Show & Dinner. Tangoa & Pirjo Päivärinnan suunnittelema menu. Designmuseo, Lasimäki. Sami Pirttilahti, bandoneon, Ville Westergård, piano. Liput 70 € Show & Dinner, 24 € Show.
Su 14.6. Kaksi esitystä klo 11.00 & klo 15.00. Miniooppera Carmen. Iittalan koulukeskus. Johanna Isokoski, sopraano, Sampo Haapaniemi, baritoni, Martta Jämsä, huilu, Otto Kentala, kitara. Liput 15 €, lapset ja nuoret 10 €.