Yhdistyksen tarkoitus on Iittalan alueen kulttuurielämän elävöittäminen, edistäminen ja kehittäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää musiikkijuhlat, sisältäen sekä kurssitoimintaa että konsertteja.

Iittalan musiikkijuhlien ja musiikin kesäkurssien tavoite on yhdessä Iittalan Lasimäen ja Hämeenlinnan eri alojen toimijoiden kanssa toteuttaa kokonaisvaltainen suomalaista musiikki-identiteettiä ja kulttuuriperintöä vahvistava kulttuuritapahtuma.

Juhlien ja kurssien sisältö avaa kattavasti ja oivaltavasti suomalaisen musiikin avainvaiheita ja – piirteitä.

Konserteissa kuullaan suomalaisia eturivin taiteilijoita periodi-instrumenteilla esitetystä Thomas Byströmin musiikista alueen uuteen moderniin musiikkiin.

Riitta Muikku-Piirainen
Riitta Muikku-PiirainenSopraano rahanyöreissä
Riitta on Iittalan musiikin kesän kurssitoiminnan vastaava ja useiden vuosien ajan toteuttanut klassisen laulun kursseja pienryhmin ja yksityisopetuksena. Tämän lisäksi Riitta on upean sopraanoäänen omaava oopperalaulaja ja on muun muassa yhdessä Tuomaksen kanssa konsertoinut sekä Suomessa, että ulkomailla.

Riitta hoitaa myös Iittalan musiikin kesä Ry:n taloudenhoidon.

Tuomas Nikkanen
Tuomas NikkanenLuova johtaja
Hämeenlinnalainen pianotaiteilija Tuomas Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen 16-vuotiaana vuoden 1997 Maj Lind-kilpailujen finaalin kuopuksena. Nykyään hän on Hämeenlinnassa ”Sibeliuksen maailman pääkaupungissa” (”The World Capital of Sibelius”) yksi näkyvimmistä muusikoista sekä esiintyjänä että tuottajana. Sibeliuksen lisäksi Tuomas Nikkasen ohjelmiston ydintä on muut suomalaiset romantikot esim. Toivo Kuula, Oskar Merikanto ja Heino Kaski sekä muut suuret romantiikan ajan pianosäveltäjät, joista erityisesti Frederic Chopin, Franz Liszt ja Sergei Rahmaninov.
Pihla Rostedt
Pihla RostedtMarkkinointi ja tapahtumasuunnittelu
Pihlalla on vahva tausta projektien hallinnoinnissa ja markkinoinnissa. Tämän lisäksi hän on kiinnostunut Iittalan kulttuuriannista ja erityisesti musiikkielämän rikastamisesta. Pihlalla on juuret syvällä Iittalan maaperässä, sillä hän on paljasjalkainen Iittalalainen, takaisinmuuttaja, jolle Iittalan design-perintö, Hämäläinen luonto ja sielunmaisema ovat tuttuja.

Vuoden 2017 musiikkijuhlien sisältö koostui mm. Viipurin rikasta musiikkielämä avaavasta, Toivo Kuulan suuren viulusonaatin sisältävästä; ja alueen modernia musiikkia sisältävistä konserteista.

Iittalan 2018 musiikkijuhlilla nähtiin Toivo Kuulan elämästä kertovan oopperan kantaesitys!