Yhdistyksen tarkoitus on Kanta-Hämeen ja sen myötä myös Iittalan alueen kulttuurielämän elävöittäminen, edistäminen ja kehittäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää vuosittain musiikkijuhlat kesäkuussa.

Iittalan musiikkijuhlien tavoite on yhdessä Iittalan Lasimäen ja Hämeenlinnan eri alojen toimijoiden kanssa toteuttaa kokonaisvaltainen suomalaista musiikki-identiteettiä ja kulttuuriperintöä vahvistava kulttuuritapahtuma.

Riitta Muikku-Piirainen
Riitta Muikku-PiirainenSopraano rahanyöreissä
Riitta on Iittalan musiikin kesän kurssitoiminnan vastaava ja useiden vuosien ajan toteuttanut klassisen laulun kursseja pienryhmin ja yksityisopetuksena. Tämän lisäksi Riitta on upean sopraanoäänen omaava oopperalaulaja ja on muun muassa yhdessä Tuomaksen kanssa konsertoinut sekä Suomessa että ulkomailla.

Riitta hoitaa myös Iittalan musiikin kesä Ry:n taloudenhoidon.

Tuomas Nikkanen
Tuomas NikkanenLuova johtaja
Hämeenlinnalainen pianotaiteilija Tuomas Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen 16-vuotiaana vuoden 1997 Maj Lind-kilpailujen finaalin kuopuksena. Nykyään hän on Hämeenlinnassa ”Sibeliuksen maailman pääkaupungissa” (”The World Capital of Sibelius”) yksi näkyvimmistä muusikoista sekä esiintyjänä että tuottajana. Sibeliuksen lisäksi Tuomas Nikkasen ohjelmiston ydintä ovat muut suomalaiset romantikot esim. Toivo Kuula, Oskar Merikanto ja Heino Kaski sekä muut suuret romantiikan ajan pianosäveltäjät, joista erityisesti Frederic Chopin, Franz Liszt ja Sergei Rahmaninov.

Vuonna 2022 yhdistyksen hallituksessa ovat Riitta Muikku-Piiraisen ja Tuomas Nikkasen lisäksi Anne Laatikainen ja Veli-Matti Alarto. Varajäseniä ovat Ritva Sermilä ja Jarmo Sermilä.

Vuonna 2017 musiikkijuhlien sisältö koostui mm. Viipurin rikasta musiikkielämää avaavasta, Toivo Kuulan suuren viulusonaatin sisältävästä konsertista. Lisäksi kuultiin suomalaisia eturivin taiteilijoita periodi-instrumenteilla esitetystä Thomas Byströmin musiikista alueen uuteen moderniin musiikkiin.

Iittalan toisilla musiikkijuhlilla vuonna 2018 nähtiin Toivo Kuulan elämästä kertovan kamarioopperan kantaesitys! Lisäksi tarjolla oli lyhytkursseja laulusta, äänenhuollosta ja viulusoitosta. Musiikkijuhlien taiteellinen sisältö oli korkeatasoinen ja kävijöiden palaute oli kiittävää. Erityisesti kamariooppera Toivo Kuulan elämästä sai huomioita niin paikallisessa kuin valtakunnallisessakin mediassa.

Vuonna 2019 tähtiesiintyjänä nähtiin argentiinalainen Martin Alvarado. 150-vuotisjuhliaan viettävää Armas Järnefeltiä juhlittiin tarinallisella konsertilla. Lisäksi ohjelmistossa kuultiin suomalaisia pianisteja ja laulajia.