Äänenhuollon intensiivikurssi

Riitta Muikku-Piiraisen vetämä äänenhuollon yksityisopetus intensiivikurssina.

Sisältää 5 kertaa 45 minuutin yksilöopetusta. Tuntien ajankohdat viikolla sovitaan erikseen ilmoittautuneiden kanssa.

Hinta 230€/oppilas.

Suomalaisen yksinlaulun workshop

Tuomas Nikkasen säestyksellä ja Riitta Muikku-Piiraisen ohjaamana  Einojuhani Rautavaaran, Einari Marvian, Ahti Sonnisen ja ErikBergmanin yksinlauluja.

Hinta 200€/oppilas

Nuorten suomipop laulupaja

Riitta Muikku-Piiraisen vetämä Nuorten ryhmälaulupaja aiheena suomipop. Paja toteutetaan neljänä kahden tunnin mittaisena intensiiviopetuspajana.

Ajankohta ma-ke 12.6.- 14.6. ja pe 16.6. klo. 14-16

Hinta 200€/oppilas

Pianonsoiton intensiivikurssi (Suomalainen pianomusiikki)

Tuomas Nikkasen vetämä pianonsoiton intensiivikurssi suomalaisen pianomusiikin teoksista. 

Sisältää 5 kertaa 45 minuutin yksilöopetusta. Tuntien ajankohdat viikolla sovitaan erikseen ilmoittautuneiden kanssa.

Hinta 230€/oppilas

Kitarakoodi

Jarkko Ruohotien vetämä kitaransoiton intensiivikurssi ryhmäopetuksena. Sisältää 5 krt opetusta ma- pe 12.6.- 16.6.

Kitarakoodi™ on kitarapedagogi Jarkko Ruohotien kehittämä huipputehokas visuaalis-kinesteettinen metodi, joka käsittelee diatonisen asteikon ominaisuuksia ja hahmottamista kitaralla. Metodin omaksuminen mahdollistaa helpon ja nopean navigoinnin otelaudalla avaten käyttöön kaikki sen mahdollisuudet – ei enää pelkoa eksymisestä sävelviidakkoon. Lisäksi Kitarakoodi antaa varmuutta myös äärimmäisen nopeatempoisiin soolokuvioihin.

Metodin avulla opitaan hyödyntämään tehokkaasti seitsemää eri asteikkoa, eli moodia, koko otelaudan alueella. Kurssi on suunnattu niin ammattilaisille kuin soittoonsa vakavasti suhtautuville harrastelijoille, sekä kaikille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan soolokitaristina.

Metodi on saanut todella positiivista palautetta ja kiitosta niin ammattimuusikoilta kuin harrastelijoiltakin.

✓ looginen, monipuolinen, käytännöllinen ja erittäin tehokas metodi
✓ opi diatoniset asteikot ennennäkemättömän nopeasti
✓ opi käyttämään asteikkoja laajalla alueella hyödyntäen koko otelautaa
✓ liiku otelaudalla kaikkiin suuntiin ilman pelkoa ‘vääristä’ sävelistä
✓ navigoi otelautaa vapaasti ja luontevasti
✓ kehitä soittotekniikkaasi lisäämällä soittoosi varmuustekijöitä

Hinta 200€/oppilas

Sävellyskurssi

Säveltäjä Sampsa Ertamon sävellyksen intensiivikurssi ma- pe 12.6.- 16.6.Sisältää 5 kertaa 45 minuutin yksilöopetusta. Tuntien ajankohdat viikolla sovitaan erikseen ilmoittautuneiden kanssa.

– Kurssi on tarkoitettu lähinnä klassisen nykymusiikin opiskelijoille

– Oppilaiden tulisi tuoda mukanaan omia sävellyksiään ja mielellään myös äänitteitä niistä

– ennen keskiviikko-illan konserttia Ertamo säveltää malliksi lyhyen sävellyksen jousikvartetille, käyden läpi kaikki säveltämisen eri vaiheet alkuideoista lopulliseen partituuriin

Hinta 230€/oppilas

Opettajien yhteystiedot

Jarkko Ruohotie (kitarakoodi):
Sampsa Ertamo:
Riitta Muikku:
Tuomas Nikkanen:

Majoitus

Kurssilaisten majoitus toteutetaan ensisijaisesti paikallisten kotimajoituksena.
Hinta: 100€ 5pv
Ilmoita majoitustarpeesta sähköpostitse info@iittalanmusiikinkesa.fi

Ilmoittaudu kurssille


Äänenhuollon intensiivikurssiSuomalaisen yksinlaulun workshopNuorten suomipop laulupajaPianonsoiton intensiivikurssiKitarakoodiSävellyskurssi

Kurssien ohjaajat

Sampsa Ertamo
Sampsa ErtamoSäveltäjä
Sampsa Ertamo (s. Helsingissä 1973) aloitti vuonna 1992 Sibelius-Akatemian solistisella osastolla pasuunan ja pianonsoiton opinnot. Sävellyksestä tuli hänen pääaineensa vuonna 1995. Ertamon sävellyksenopettajina ovat toimineet Erkki Jokinen ja Tapio Nevanlinna. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 2004.

Sampsa Ertamo on valmistumisensa jälkeen keskittynyt yksinomaan sävellystyöhön. Ertamon sävellyksiä on esitetty kotimaassa ja ulkomailla. Hänellä on ollut useita sävellyskonsertteja Helsingissä sekä nykyisessä kotikaupungissaan Hämeenlinnassa. Ertamo on toiminut sävellyskonserteissaan myös kapellimestarina.

Ertamon tuotantoon kuuluu sooloteoksia, kamarimusiikkia, nauhateoksia, orkesteriteoksia ja vokaalimusiikkia, jossa hän käyttää yleensä itse kehittämäänsä foneettista tekstiä.

Jarkko Ruohotie
Jarkko RuohotieKitaransoiton opettaja
Olen pirkanmaalainen kitarapedagogi ja muusikko. Valmistuin musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2009 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Opetan sekä sähkökitaraa että klassista kitaraa. Niiden lisäksi opetan myös musiikinteoriaa, pidän kursseja ja intensiivisiä soittotekniikkatunteja kaiken tasoisille sähkökitaristeille. Tunneilleni voi tulla yksin tai ryhmässä.

Olen erikoistunut sähkökitaraan ja siinä erityisesti monipuoliseen soolokitaransoittoon niin teoriassa kuin käytännössä. Opastan mielelläni myös teknisemmästä soitosta kiinnostuneita ymmärtämään soittomekaniikkaa paremmin, sekä kehittämään nopeutta ja tarkkuutta. Kehittämäni metodini avulla monet asteikkojen kanssa kamppailleet kitaristit ovat oppineet asteikkonsa kunnolla ja monipuolisesti. Nämä ovat toki vain työkaluja, joiden tarkoitus on palvella itse asiaa: musiikkia. Opetan tunneillani monipuolisesti eri tyylilajeja, klassisesta aina heviin/metalliin. Tervetuloa soittotunneilleni ja kursseilleni!

Riitta Muikku-Piirainen
Riitta Muikku-PiirainenSopraano ja laulunopettaja
2012 syventävät instrumenttiopinnot Oulun Seudun ammattikorkeakoulussa
Valmistunut 2007 laulunopettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta (musiikkipedagogi amk).
Valmistunut 2003 tradenomiksi Laurea – ammattikorkeakoulusta
Musiikkilääketieteen erikoistumisjakso Sibelius – Akatemiassa

Kokemusta oopperan, musikaalin ja kirkkomusiikin esittämisestä. Ohjelmistoa suomeksi ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi ja espanjaksi.
Esitetyt oopperaroolit: Hoivaajasisar ja Kerjuusisar Puccinin Suor Angelicassa, Toinen nainen Mozartin Taikahuilussa.
Esitetyt musikaaliroolit: Zeitel Bockin Viulunsoittaja Katolla- musikaalissa
Kirkkomusiikki: Vivaldin Gloria RV 589, Bachin H- mollimessu, Pergolesin Stabat Mater ja Saint Saënsin Jouluoratorio.
Kuoromusiikki (1. sopraanossa): Rahmaninovin Vigilia; Brahmsin Ein deutsches Requiem; Mozartin Réquiem, Järnefeltin Isänmaan kasvot; Schönbergin Gurrelieder; Tippettin A Child of Our Time sekä oopperan La Boheme (Puccini) kuorossa.
Schumannin, Rautavaaran, Sallisen, Kilpisen, Wolfin ja Rachmaninovin yksinlaulut

Tuomas Nikkanen
Tuomas NikkanenPianotaiteilija
Hämeenlinnalainen pianotaiteilija Tuomas Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen 16-vuotiaana vuoden 1997 Maj Lind-kilpailujen finaalin kuopuksena. Nykyään hän on Hämeenlinnassa ”Sibeliuksen maailman pääkaupungissa” (”The World Capital of Sibelius”) yksi näkyvimmistä muusikoista sekä esiintyjänä että tuottajana. Sibeliuksen lisäksi Tuomas Nikkasen ohjelmiston ydintä on muut suomalaiset romantikot esim. Toivo Kuula, Oskar Merikanto ja Heino Kaski sekä muut suuret romantiikan ajan pianosäveltäjät, joista erityisesti Frederic Chopin, Franz Liszt ja Sergei Rahmaninov.

Click edit button to change this text.